שאלה - שינויים בתיאבון עם נטילת רסיטל

השאלה:
אני נוטלת רסיטל כבר מספר שנים במינון של 40 מ"ג ליום עקב התקפי חרדה. לאחרונה חזרו התקפי החרדה, והרופא העלה את המינון ל-60 מ"ג. כתוצאה מכך, אני חשה עלייה ניכרת בתיאבון. אני נוטלת 60 מ"ג כבר שלושה שבועות. האם תופעה זו יכולה להיעלם במשך הז


תשובה:


תופעות הלוואי הגסטרואינטסטינליות (של מערכת העיכול) הקשורות לרסיטל הן שכיחות, אך נוטות לפחות בשימוש ממושך. בנוסף, אף על פי שיש נטיה הן לעליה בתיאבון והן לירידה בתיאבון, מחקרים שונים הראו שלטווח ארוך, לא נצפה שינוי במשקל הגוף אצל מטופלים שנטלו את התרופה.

עוד על רסיטל תוכלי למצוא באינדקס התרופות של אינפומד:

http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=293




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!