שאלה - מזונות מומלצים להורדת רמת הכולסטרול

השאלה:
אני בת 27, בריאה באופן כללי. עשיתי בדיקות דם ונמצאו התוצאות הבאות ldl 140.5 hdl 105 סה"כ כולסטרול 261 שני הערכים גבוהים מהנורמה. מה יכולה להיות הבעיה, אם בכלל זאת בעיה?




תשובה:


כולסטרול כללי הוא רמת כלל הכולסטרול בדם. הרמות התקינות הן מתחת ל-200 מ"ג/ד"ל. רמה גבוהה של כולסטרול בדם היא גורם סיכון למחלות לב וכלי דם.

LDL נקרא גם "הכולסטרול הרע". כולסטרול זה נוטה להתחמצן ולשקוע בדפנות כלי הדם. תהליך זה קשור ביצירת מחלה חסימתית של כלי הדם או הלב. רמה תקינה של כולסטרול זה היא פחות מ-130 מ"ג/ד"ל.

HDL נקרא גם "הכולסטרול הטוב". כולסטרול זה אינו שוקע בכלי הדם ואף מסייע בסילוקו של הכולסטרול הרע מהם. רמות רצויות של כולסטרול זה הן לפחות 35 מ"ג/ד"ל.

הערכים שמסרת אכן גבוהים מהנורמה, ועל כן אני ממליצה לגשת עם התוצאות לרופא המשפחה לבירור ומעקב. בנוסף, מומלץ לשפר את צריכת השומנים בתפריט, לפי הפירוט הבא.

מקורות מומלצים לצריכת שומן:
שמן: שמן זית, שמן קנולה
בשר: עוף, הודו
דגי ים: טונה, סלמון, לוקוס
אבוקדו
אגוזים וגרעינים: אגוזי מלך, אגוזי לוז, אגוזי קשיו, אגוזי אילסר, אגוזי ברזיל, שקדים, בוטנים, שומשום, גרעיני פשתן טחונים
זיתים
טחינה

מקורות לא מומלצים לצריכת שומן
פיצוחים
מיונז ורטבים על בסיס מיונז
חמאה
מרגרינה ומוצרים המכילים מרגרינה: בורקס, ג'חנון, מלוואח, קוראסונים, פיצה, עוגות, עוגיות
שמנות וקצפות
גבינות מעל 9% שומן
בשר אדום: בייחוד לא מומלצים החלקים השמנים כמו אנטריקוט וצלעות
בשרים מעובדים: המבורגר, נקניקיות וכו'
איברים פנימיים: כבד, טחול, מוח וכו'
קקאו ושוקולד
שמן: שמן קוקוס, שמן כותנה, שמן דקלים, שמן סויה, שמן תירס, שמן חריע
חטיפים עתירי שומן: ביסלי, במבה, אפרופו, תפוצ'יפס וכו'
מזונות מטוגנים: צ'יפס, שניצל וכו'

תוכלי למצוא מידע נוסף על ידי שימוש במנוע החיפוש של אינפומד.

בהצלחה!

נטע מלחי - דיאטנית קלינית
דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר יהודה וייס ד"ר יהודה וייס
מומחה ברפואת עיניים, טיפול בכל מחלות... קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ