שאלה - האם צריך לטפל בנגעי קונדילומה בהריון?

השאלה:
אני בהריון בשבוע ה-20, ויש לי נגעי קונדילומה בשפתיים החיצוניות. כמה זה מסוכן בהריון? כמה מהר צריך להסיר אותם? האם רופא עור עושה את זה, או רופא נשים? בנוסף, יש לי הפרשה לבנה. האם זה קשור?


תשובה:


נגעי קונדילומה, כל עוד הם חיצוניים ובודדים, לא מסכנים את העובר וסיכויי ההידבקות שלו קטנים. ניתן להסיר אותם על ידי לייזר בזמן הריון, אך זה תלוי בחומרתם, כלומר במיקומם ובמידת היותם מפושטים.

הפרשה לבנה יכולה להעיד על כמה דברים, ולאו דווקא קשורה לקונדילומה. אמליץ לך לפנות לרופא נשים ולהיבדק, הן לגבי ההפרשה והן לגבי הנגעים, ולאחר מכן, אם צריך, לפנות לרופא עור.

בהצלחה והמשך הריון קל,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!