שאלה - העדר תופעות הלוואי האופייניות של פוסטינור

השאלה:
בעקבות יחסי מין לא מוגנים נטלתי פוסטינור 11 שעות לאחר המגע המיני ויום לפני מועד הביוץ המשוער. כיום, 9 ימים אחרי, אין לי עדיין שום תופעת לוואי. האם זה הגיוני? מה זה אומר?


תשובה:


למזלנו, תופעות לוואי מופיעות רק במקרים חריגים. תופעות הלוואי הנפוצות בשימוש בפוסטינור הן כאבי בטן, בחילות והקאות, עייפות, ולעיתים מופיע דימום כמה ימים לאחר הנטילה. שוב - תופעות הלוואי יכולות להופיע, אך בהחלט אינן מופיעות בהכרח. אם נטלת את הגלולה ולא חווית אף אחת מהתופעות - אשריך!

עוד על תופעות הלוואי האפשריות של פוסטינור תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_110408_8.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!