שאלה - האם אנטיביוטיקה מרפאה שפעת?

השאלה:
אמא שלי התחילה לקחת אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן עקב שפעת. אחרי כמה ימים הופיע לה הרפס בשפתיים. רופאת שיניים שלה אמרה לה שאסור לקחת מוקסיפן כשיש הרפס. האם זה נכון? האם היא צריכה להפסיק את נטילת המוקסיפן?


תשובה:


ראשית, עבור שפעת (זיהום נגיפי) בכל מקרה אין שום סיבה לקחת מוקסיפן. מוקסיפן הוא תכשיר אנטיביוטי להכחדת חיידקים ולא נגיפים (וירוסים).

לא ראיתי הנחיה כי אסור לקחת מוקסיפן כשיש הרפס, אבל מוקסיפן בעצמו יכול לגרום לכל מיני בעיות עור, סוגים שונים של פריחה.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!