שאלה - מתי אסור לבצע טיפולי לייזר להסרת שיער

השאלה:
אני מטופלת באלטרול כחלק מטיפול מונע במיגרנה. בעלון התרופה כתוב כי יש להימנע מחשיפה לשמש בעת השימוש בתרופה. האם ניתן לבצע טיפולי לייזר להסרת שיער בעת השימוש בתרופה?




תשובה:


ריכזתי להלן את התוויות הנגד להסרת שיער בלייזר, כלומר המקרים בהם אין לעבור טיפולים כאלה:

אנשים הנוטלים את התרופות הבאות:
- רואקוטן (תרופה נגד אקנה - עד חצי שנה מתום נטילת התרופה).
- תרופות על בסיס זהב (למשל נגד דלקת מפרקים).
- אלטרול - מסוכן להחשף לשמש בזמן הטיפול, אך אין התוויית נגד ספציפית לגבי לייזר.

חולים במחלות עור כגון ויטליגו (שעלולה לגרום תופעת כתמים כהים וכוויות), פסוריאזיס, פטריות.

באיזורים מקועקעים, מחשש לכוויות וצלקות.

לבעלי היסטוריה של הרפס מומלץ לעבור טיפול נוגד דלקות בטרם הטיפול במכשיר הלייזר.

אשה שצמיחת השיער שלה פתאומית חייבת להיבדק לפני הטיפול, לבירור אם הצמיחה נובעת מבעיה הורמונלית כלשהי.

באנשים שצבע עורם כהה מצבע שיערם עלולה קרן הלייזר לשרוף את העור לפני הגעתה לשערה.

לאנשים שצלקות אינן נרפאות אצלם היטב בדרך כלל מומלץ לעבור תחילה בדיקה של השפעת הטיפול על אזור קטן בלבד לפני הטיפול.

לאנשים שזופים אסור להתחיל את הטיפול.

במהלך ההריון מומלץ לא לבצע טיפולי הסרת שיער בלייזר או באינפרא אדום מחשש להווצרות פיגמנטציה.

חיפושי העלו שאלטרול לא מופיעה בפירוש כבעייתית בהקשר של הסרת שיער בלייזר, אך כמו בנטילת תרופות המבוססות על זהב, גם בנטילת אלטרול ישנה רגישות יתר לחשיפה לקרינה. כלומר, התשובה אינה חד-משמעית, ולכן אני מציעה לך להיוועץ ברופא המטפל לפני קבלת החלטה בנושא.

בברכה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ