שאלה - מתי דרוש ניתוח וריקוצלה?

השאלה:
לאחר שבמשך כמה חודשים האחרונים חשתי באי נוחות באשך שמאל ובמראה נפול של האשך, הופניתי לבדיקת אולטרסאונד בה נמצאה לי וריקוצלה. כל השאר תקין. לאחר בדיקה אצל אורולוג מומחה, הוא קבע שדרגת החומרה היא 3, הדרגה הכי גבוהה לפי הסקאלה שלו: "וריקוצלה משמאל


תשובה:


וריקוצלה הוא מצבור של ורידים מורחבים בחבל הזרע, בדרך כלל יותר בצד השמאלי של המפשעה. בדרך כלל אין תסמינים מיוחדים מלבד מחושים קלים. לעיתים דליות באשכים קשורות למיעוט זרע, דבר שגורם לאי-פריון. ניתוח בדרך כלל משפר את האיכות ואת התנועתיות של תאי הזרע.

תיקון וריקוצלה מומלץ בשני מקרים: אם בני זוג נתקלים בבעיית פוריות, ובדיקת הזרע אינה תקינה ויש עדות לווריקוצלה בבדיקה; או אם הווריקוצלה גדולה וגורמת להקטנת האשך. הניתוח יעיל מאוד ומשפר את הזרע ב-70% מהגברים.

בניתוח מופרדים הוורידים המורחבים, נקשרים בקצותיהם ונחתכים, כך שדם לא יגיע לוורידים אלה מחדש. הסיבוכים הם חזרה של הווריקוצלה (ב-5% עד 20% מהמקרים) והידרוצלה (2% עד 5%) - מילוי האשך בנוזל הגורם לנפיחות ומצריך ניתוח קטן נוסף.

אם אתה ממשיך לסבול מכאבים שאינם נסבלים, ובשל דרגת הווריקוצלה שקיימת אצלך, אולי בכל זאת יש מקום לניתוח. נסה לקבל חוות דעת נוספת מאורולוג נוסף. כל אורולוג אמור להכיר את הבעיה ולדעת איך לטפל בה. אין צורך בהתמחות ספציפית.

מידע נוסף תמצא בדפים הבאים:

http://www.infomed.co.il/questions/q_041105_6.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!