שאלה - רמת פרולקטין גבוהה - מחזור לא סדיר

השאלה:
התחתנתי לפני שנה, ואנחנו עוד לא בהריון. כנראה שיש לי שחלות פוליציסטיות, העניין עוד בבדיקה. חוץ מזה, רמת הפרולקטין שלי גבוהה עקב אדנומה שהתגלתה בבלוטה במוח, ואני לוקחת חצי כדור של דוסטינקס בשבוע על מנת לווסת את רמת הפרולקטין. בשנה האחרונה הווסת שלי


תשובה:


כל התופעות שאת מתארת מתאימות בהחלט למצבך (שחלות פוליציסטיות, פרולקטינומה וכתוצאה מכך מחזורים לא סדירים). בחילות, כאבי שדיים והפרשות קלות מהנרתיק יכולים אמנם להופיע בשלבים הראשונים של ההריון, אך במקרה שלך, נראה שמקורם בשינויים ההורמונליים המתרחשים בגופך במהלך המחזור.

חשוב מאוד לזכור שקביעת הריון אמינה יכולה להעשות רק על ידי בדיקה אובייקטיבית (כמו בדיקת שתן או בדיקת דם בשלבים הראשונים, או בדיקת אולטרסאונד בשלבים מאוחרים מעט יותר), ואין להסתמך על תופעות וסימפטומים סובייקטיבים (כמו בחילה כאבי שדיים וכו'), על מנת לקבוע הריון.

מעבר לכך, לצערי, הסיכוי להיכנס להריון כאשר המחזורים אינם סדירים, קלוש, מכיוון שמחזורים לא סדירים הם לרוב לא ביוציים.

אני ממליצה לך לנסות לעקוב אחר המחזורים, וכשאלה יגיעו לסדירות מסויימת, נסו לקיים יחסי מין סביב מועד הביוץ המשוער.

שיהיה בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!