שאלה - טיפול באנטיביוטיקה ובסטרואידים לדלקות אוזניים חוזרות

השאלה:
בני בן 14 מטופל בבית חולים כבר 6 שנים באוזניים. ב-5 החודשים האחרונים חלה הידרדרות בשתי האוזניים. הוא קיבל את כל סוגי האנטיביוטיקה וטיפות באוזניים, אנטיביוטיקה דרך הווריד, וכלום לא עזר. היום רוצים לתת לו סטרואידים. ברצוני לדעת מה הסכנה בכך ואם מומלץ ל


תשובה:


לא ציינת מה הבעיה באוזניים, מה המינון של הסטרואידים שהוא מקבל כעת, ובאיזה סוגי אנטיביוטיקה מדובר. ללא המידע הזה, לא אוכל לעזור, שכן אינני יודעת מה הבעיה.

באופן כללי, לא מומלץ לתת סטרואידים במינון גבוה לטווח ארוך, מכיוון שיש להם תופעות לוואי רבות, אך אם הם ניתנים במינונים נמוכים, רמת הנזק מאוד נמוכה, אם בכלל. אם הם ניתנים בצורה של טיפות אוזניים, הנזק קטן עוד יותר, שכן הכמות הנספגת בדם קטנה.

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!