//

שאלה - התקפים הקשורים לבעיה נוירולוגית או פסיכולוגית בילד המטופל בריטלין

השאלה:
אני אמא מודאגת לילד בן 7 אשר נוטל ריטלין במינון 10 מ"ג. לילד היה התקף בבית הספר. ההתקף החל כשהוא היטה את הראש לאחור, נפל מהכיסא והחל להזיז את הידיים והרגליים תוך צעקות ובכי, ולא תקשר עם הסביבה. רק לאחר חצי שעה חזר לעצמו. היה אירוע נוסף בזמן שיע


תשובה:


חשוב מאד לספר לנוירולוג בדיוק מה קרה בשני האירועים שתיארת. האירועים המתוארים יכולים להיות התעלפות, פרכוס (כמו באפילפסיה), או תופעה התנהגותית כתוצאה ממתח רגשי. על מנת לברר אם יש קשר לנטילת הריטלין, כדאי לבקש מהמורה שראתה את האירועים שתתאר אותם במדויק כדי לאפשר לנוירולוג לעמוד על טיבם. בנוסף, אם הילד עדיין לא נבדק אצל פסיכיאטר ילדים, כדאי שייבדק.

בדרך כלל אירועים נוירולוגיים כמו התעלפות או פרכוס אינם מלווים בבכי, בצרחות או בהסתתרות מתחת לשולחן. התנהגויות אלו מכוונות לכך שייתכן כי הילד נמצא במצוקה רגשית וזקוק לעזרה בתחום זה, והפסיכיאטר/ית ידע לאבחן מה הבעיה ולהמליץ על טיפול מתאים.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!