שאלה - פרכוסים בעת שימוש בציפרלקס ושילוב של ציפרלקס ודפלפט

השאלה:
רציתי לשאול אם לקיחת ציפרלקס אצל חלק מהאנשים גורמת לפרכוס. חוויתי פרכוס לפני שנה והרופאים לא ממש יודעים למה. רציתי גם לדעת אם יש סכנה לקחת דפלפט וציפרלקס יחד.


תשובה:


ציפרלקס (או בשם הגנרי שלה escitalopram) היא תרופה ממשפחת ה-SSRI (מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין), ומותווית בעיקר לשימוש כטיפול נוגד דיכאון. תרופה זו אינה נטולת תופעות לוואי. תופעות הלוואי הנוירולוגיות (במערכת העצבים) שלה הן הפרעות שינה, סחרחורות, עייפות וכאבי ראש. חוסר שקט, רעד ועצבנות הן תופעות לוואי יותר נדירות. לא מצאתי דיווח על פרכוסים ממש בשל נטילת ציפרלקס.

לגבי דפלפט (valproic acid), שהיא בעצמה תרופה נוגדת פרכוסים - היא עלולה לגרום, באופן פרדוקסלי, לפרכוסים כתופעת לוואי. לא מצאתי שהשילוב של דפלפט וציפרלקס הוא בעייתי.

לגבי הפרכוס שחווית, לא ידוע לי מהן מחלות הרקע שלך או אם אתה בריא בדרך כלל. בכל מקרה, אם אין לך מחלה פרכוסית ברקע, נראה לי שפרכוס בגיל מבוגר מצריך בראש ובראשונה בדיקת CT ראש על מנת לשלול ממצאים אחרים. היוועץ בנוירולוג לגבי המשך בירור כדוגמת EEG (רישום גלי מוח), CT ובדיקות אחרות.

בהצלחה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!