שאלה - שיבושים במחזור אחרי הפסקת גלולות וירידה ניכרת במשקל

השאלה:
אני בת 29, ואני לוקחת גלולות למניעת הריון כבר קרוב לשנתיים. עשיתי הפסקה של חודש לפני כחצי שנה. לפני חודשיים גיליתי שיש לי דלקת בדרכי השתן. לקחתי אנטיביוטיקה ולאחר מכן קיבלתי מחזור שצבעו היה חום כהה מאוד. עכשיו שוב הייתי צריכה לקבל מחזור, קיבלתי 3 טיפ




תשובה:


לאחר הפסקה של לקיחת גלולות לתקופה כלשהי, הווסת יכולה להיות לא סדירה, הן בכמות הדם והן במספר הימים בין דימום לדימום. אצל נשים בגיל הפוריות קורה שיש מחזורים לא סדירים, כך שהדימום הווסתי לא מגיע בזמנים קבועים ואחידים, וגם זה נחשב תקין.

ירידה במשקל בהחלט יכולה לשבש את המחזור, אך לא ציינת בשאלה אם לפני שנתיים, כשירדת במשקל, גם היו לך שיבושים במחזור. שינויים במחזור מופיעים לצד הירידה במשקל, ולא שנתיים לאחר מכן.

הייתי ממליצה לך להמתין 3-2 חודשים ולראות אם זה מסתדר. ואם לאחר תקופה זו עדיין ימשיכו הסימפטומים, יתכן שתצטרכי לעבור מספר בדיקות לשם בירור הבעיה, כגון בדיקת דם שמטרתה עריכת פרופיל הורמונלי ובדיקת אולטרסאונד, ושתצטרכי להתייעץ עם גינקולוג.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ