שאלה - טיפולי פריון עם איקאקלומין

השאלה:
אני בת 31. יש לי PCO, לקחתי איקאקלומין פעמיים. בפעם הראשונה 2 כדורים ביום במשך 5 ימים ולא התרחש ביוץ. בפעם השניה לקחתי 3 כדורים ביום במשך 5 ימים ונוצרו שני זקיקים בגודל 16 מ"מ ו-20 מ"מ. לא נכנסתי להריון. האם בפעם השלישית כדאי לקחת איקאקלומ


תשובה:


איקאקלומין היא תרופה יעילה ובטוחה יחסית. תמיד כדאי להתחיל השראת ביוץ עם תרופה זו, ורק אם הטיפול נכשל או אם מסיבה כלשהי לא נכון להשתמש בתרופות אחרות. ניתן להעלות את המינון עד 5-4 טבליות ליום ולבצע 6-3 מחזורי טיפול עם איקאקלומין לפני שעוברים לטיפול אחר.

ד"ר שירי אורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!