שאלה - האם הפסוריאזיס תיעלם בעקבות הטיפול?

השאלה:
האם הפסוריאזיס תיעלם בעקבות הטיפול?




תשובה:

פסוריאזיס היא לרוב מתמשכת, נשנית לעתים תכופות (כרונית) ועלולה להיות בלתי צפויה. התסמינים מופיעים לפתע (התפרצות) ואז להשתפר ולהיעלם (נסיגה). המחזור חוזר על עצמו שוב ושוב. במקרים מסוימים, פסוריאזיס עשויה להיעלם ללא טיפול. אולם במקרים בינוניים וקשים, מוטב לטפל בפסוריאזיס כדי שלא תחמיר.
חומרת הפסוריאזיס מתבטאת בכמות האדמומיות והתפוררות העור, עובי האזורים הגדולים של טלאי עור מובלטים (רבדים), והאחוז מתוך כלל שטח העור שנפגע.
פסוריאזיס קלה גורמת לרבדים המכסים חלק קטן מן הגוף, כגון מרפקים או ברכיים.
פסוריאזיס בינונית גורמת ל:
•מספר אזורים גדולים של רבדים.
•רבדים העלולים לכסות עד 20% משטח העור (שווה ערך לכיסוי שתי הזרועות במלואן).
•כאבי פרקים קלים שאינם גורמים לחוסר תפקוד.
•החשש שמא הרבדים גלויים לעיניהם של אחרים.

פסוריאזיס קשה כוללת:
רבדים העלולים לכסות שטחים גדולים (20%-30%) מן הגוף.
פסוריאזיס על הפנים.
פסוריאזיס שלבקתי עם רבדים גדולים, מלאים בנוזלים והתפוררות חמורה, או פסוריאזיס אריתרודרמית, עם דלקת חמורה ונשירה (השלה) של העור.
דלקת פרקים ספחתית, הכוללת נפיחות מתמשכת בפרקים, רגישות, הגבלת טווח התנועה, או חום ואדמומית בפרקים. מקרים חמורים יכולים להסתיים בהרס המפרק.

פסוריאזיס יכולה לגרום למתח רב ולפגוע בהערכה העצמית. במחקר אחד, אנשים עם פסוריאזיס דיווחו על קשיים בביצוע פעולות יומיומיות בדומה למדווח על ידי הסובלים מסרטן, דלקת הפרקים, מחלת לב, דיכאון ומצבים רפואיים חמורים אחרים.






רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ