שאלה - טיפול תרופתי לסובל מדיכאון, חרדה ו-OCD

השאלה:
אני בן 32 ומאובחן כסובל מדיכאון המלווה בחרדה עם OCD עמיד, שמתבטא בעיקר במחשבות. זה כ-9 שנים נאי נוטל תרופות פסיכיאטריות. לפני חודש וחצי, בעקבות מעבר לאזור מגורים אחר, התחלתי טיפול אצל רופא חדש. קודם נטלתי איקסל במינון של 200 מ"ג יחד עם ריספונד




תשובה:


שילוב התרופות שאתה נוטל הוא שילוב נכון. יתכן שתצטרך מינון גבוה יותר של ריספרדל. לא ברור אם התופעות בתפקוד המיני קשורות לטיפול התרופתי או למצבך הנפשי הרעוע, ולכן אני חושבת שהדבר החשוב ביותר כעת הוא שתתחיל להרגיש טוב יותר מבחינה נפשית. לאחר שזה יקרה, התייעץ עם הרופא המטפל לגבי מה כדאי לעשות לגבי התפקוד המיני. יש סיכוי גדול שכאשר מצבך הנפשי הכללי ישתפר, גם התפקוד המיני יחזור לתקנו, ללא התערבות נוספת כלשהי.

במצבים של עמידות ממושכת לטיפול כמו במקרה שלך, הנטייה היא לבחור בטיפול המשלב תרופות נוגדות חרדה ודיכאון ותכשיר אנטי-פסיכוטי, וטיפול כזה אתה נוטל כעת. יש לקחת בחשבון כי על מנת שהטיפול יעזור, יתכן כי תזדקק למינון גבוה של נוגדי פסיכוזה. חשוב לזכור שיש חשיבות עליונה לקשר טיפולי רציף ועקבי עם הפסיכיאטר המטפל!

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר יהודה וייס ד"ר יהודה וייס
מומחה ברפואת עיניים, טיפול בכל מחלות... קרא עוד
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ