שאלה - טיפול נוגד דיכאון בתרופה רמוטיב

השאלה:
אני בן 57. אובחנתי כסובל מדיכאון. מזה 3 שבועות אני מקבל 2 כדורי רמוטיב ביום. עד כה אין שינוי במצבי. קשה לי. מה עושים? ממשיכים עם התרופה? מחליפים? לאיזו תרופה?




תשובה:


טיפול תרופתי נוגד דיכאון בדרך כלל מתחיל להשפיע רק לאחר כ-4 שבועות, ולכן, בשלב זה, כדאי להמשיך בטיפול ללא שינוי ולהמתין. לאחר כ-5 שבועות של טיפול מומלץ לשוב לביקורת אצל הרופא שאבחן את מצבך והמליץ על הטיפול, ואז להחליט ביחד איתו לגבי ההמשך.

חשוב לדעת כי התרופה רמוטיב מתאימה במיוחד למקרי דיכאון בחומרה קלה עד בינונית. במצבי דיכאון בחומרה קשה יש לשקול טיפול בתכשיר מסוג SSRI.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ