שאלה - כאבי בטן ודימום בין-מחזורי עם נטילת גלולות

השאלה:
אני סובלת משחלות פוליציסטיות, ואני לוקחת את הגלולה דיאנה 35 בערך שנה וחצי לצורך מניעת הריון. אני סובלת מכאבי בטן, גזים ובחילות כבר בערך חצי שנה, והיום, כבר בפעם השניה, הופיעו הפרשות דמיות-חומות כהות שאינן קשורות למחזור. זה ממש מלחיץ אותי. האם יש קשר


תשובה:


בעת נטילת גלולות למניעת הריון, יתכנו לעיתים דימומים בין-מחזוריים, כלומר דימומים קלים ללא קשר למועד הופעת הדימום הווסתי.כמו כן, תחושת נפיחות מסויימת יכולה גם היא להיות קשורה לנטילת הגלולות. עם זאת, במקרה שלך אינני בטוחה שיש קשר בין השניים, מכיוון שהתופעות החלו כשנה לאחר נטילת הגלולות באופן קבוע.

כאבי הבטן יכולים להיות ממקור גינקולוגי (לרוב הם מורגשים סביב מועד הביוץ), אך הם יכולים גם להיות ממקור גסטרואינטסטינאלי, כלומר ממערכת העיכול.

המלצתי היא לגשת לבדיקה גינקולוגית על מנת לוודא שאכן תקין. כמו כן, אם כאבי הבטן ותחושת הנפיחות מורגשים במהלך כל החודש, ללא שינויים סביב זמן הביוץ או הדימום הווסתי, או אם הכאבים מלווים בתופעות נוספות כמו שלשולים, עצירויות והקאות, יש מקום לגשת גם לגסטרואנטרולוג לצורך בירור.

אם במהלך הבירורים לא יימצא מקור הבעיה, ייתכן שהפיתרון פשוט, ושתצטרכי רק להחליף את סוג הגלולות, לאחר התייעצות עם הרופא המטפל, כמובן.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!