שאלה - שילוב של רילרט למיגרנה עם ציפרלקס

השאלה:
כבר מספר שנים אני נוטלת רילרט לשיכוך כאבי מיגרנה. לפני כחודש וחצי התחלתי ליטול ציפרלקס, ומאז אני חשה חולשה, צמרמורת, בחילה וכאבי ראש עזים במיוחד באזור העורף. האם השילוב בין שתי התרופות הוא הגורם לתופעות אלה? האם כעבור תקופה אתרגל לתרופה והתופעות תיעל




תשובה:


שילוב התרופות רילרט (eletriptan hydrobromide) וציפרלקס (escitalopram), מעלה את הסיכון להופעת תסמונת הנקראת serotonin syndrome הכוללת את השלשה הקלינית הבאה:

השפעות קוגניטיביות: בלבול, הזיות, חוסר שקט, כאבי ראש.
השפעות אוטונומיות: רעד, הזעה, חום, יתר לחץ דם, קצב לב מהיר, בחילה ושלשול.
השפעות סומטיות: כיווצי שרירים, רפלקסים ערים, רעד.

עם זאת, ציפרלקס לכשעצמה, גורמת לכאבי ראש בכרבע מהמטופלים, תופעה אשר קרוב לוודאי דועכת עם הזמן. לאור העובדה שקשה לומר בוודאות, אם התופעות מהן את סובלת נובעות משילוב התרופות, או שמא נגרמות רק מנטילת הציפרלקס, והיות שהתסמונת אשר תיארתי למעלה עלולה לסכן חיים, עצתי לך היא לפנות לרופא המטפל שלך ולשאול על אפשרות של החלפת הציפרלקס בתרופה שלפחות לא תהיה לה האינטראקציה הזאת עם רילרט, וכך אולי תוכלי לבודד את מקור הבעיה.

בברכה,

ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' סמי ניטצקי פרופ' סמי ניטצקי
מומחה לטיפול בורידים ברגליים ובכלי דם קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל