שאלה - כמה זמן ניתן לקחת רדוקטיל?

השאלה:
אני לוקחת Reductil כבר 7 חודשים. לא היו תופעות שליליות, להיפך, אני מרגישה מאוד טוב, זה השפיע טוב על מצב הרוח שלי, ואני רוצה להמשיך לקחת אותו. קראתי באינטרנט שהוא התחיל כתרופה נוגדת דיכאון, ולכן היא עובדת עלי היטב. גם שליטה באכילה, גם ריכוז יותר טוב,


תשובה:


בשאלתך לא תיארת מה משקלך כעת ומה גובהך. כמו כן לא תיארת מדוע נרשמה לך תרופה זו. רדוקטיל היא תרופה מפחיתה תיאבון אשר נרשמת במקרים בהם יש צורך בירידה במשקל לאנשים עם השמנת יתר חולנית או אנשים עם השמנת יתר והופעת סיבוכי השמנה כגון סוכרת ויתר לחץ דם. מובן שהתרופה מועילה הוא אך ורק בתנאי שבמקביל נעשית דיאטה דלת קלוריות.

מנגנון הפעולה של התרופה דומה בחלקו למנגנון התרופות הנוגדות דיכאון מהדור החדש (מעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין ו נוראדרנלין), ולכן אחת התופעות הנוספות, מלבד הירידה במשקל, היא מצב רוח טוב יותר, תחושה כללית טובה, ריכוז וכו', כפי שתיארת. במחקרים קליניים על השפעת התרופה, היא נבדקה בטיפול של 18 חודשים לכל היותר, כך שכיום אין בידינו מידע אודות השפעת התרופה בטיפול של מעבר לשנה וחצי. אין הדבר אומר שאסור ליטול אותה יותר, אולם אנו הרופאים מעדיפים לא לתת תרופה שאין אנו יודעים בוודאות כי נבדקה במחקרים מבוקרים. לכן המלצתנו נותרת שעדיף ליטול התרופה למשך שנה עד שנה וחצי לכל היותר.

חשוב מאד לציין כי אם את מצליחה להמשיך לשמור על משקלך או לרדת במשקל (בהתאם למשקלך העדכני), ואת מעוניינת וזקוקה לאפקט הנוגד דיכאון של התרופה, קיימות תרופות רבות (כגון קבוצות ה- SSRI או NSRI) שיכולות לסייע, ואלו תרופות אשר נבדקו גם בטיפולים ארוכים. תרופות אלו, כאמור, עובדות במנגנון דומה לרדוקטיל, וזו הסיבה שאחת מתופעות הלוואי שלהן היא ירידה בתיאבון ובמשקל.

ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!