שאלה - חיסון נגד סרטן צוואר הרחם אחרי הידבקות בקונדילומה

השאלה:
אני בת 26. לפני כ- 5 שנים חליתי במחלת הקונדילומה. נאמר לי שזה סימן שיש לי וירוס פפילומה. רציתי לעשות את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם, אך רופא מומחה אמר לי שאם כבר נדבקתי, החיסון לא יעיל. האם זה נכון? האם הוא לא יכול למנוע את הסרטן? רציתי לדעת גם אם מ


תשובה:


וירוס הפפילומה האנושי HPV גורם להופעת יבלות על איבר המין (קונדילומה). לרוב לאחר טיפול, היבלות חולפות, ואם מערכת החיסון חזקה מספיק, היא ממגרת את הווירוס. הבעיה היא שלעיתים קרובות הווירוס נשאר בגוף, ואז יש סכנה לזיהום מתמשך או למצב טרום-סרטני, אשר עלול להפוך לסרטן צוואר הרחם. מידע מפורט על הנגיף תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_113008_6.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!