שאלה - אני מטופלת בציפרלקס ובצמחי מרפא. בתקופה זו ניסתי להפסיק הדרגתית ולהישאר

השאלה:
אני מטופלת בציפרלקס ובצמחי מרפא. בתקופה זו ניסתי להפסיק הדרגתית ולהישאר עם הצמחים, אבל אני מרגישה שוב תופעות חרדתיות והרופא המליץ לעלות שוב לתקופה קצרה מכדור לשני כדורים של 10 מ"ג. מתי זה מתחיל לתת את השפעתו החיובית ? והאם יש סיכוי שמה שעבד פעם


תשובה:

ציפרלקס שייכת לקבוצת התרופות נוגדות הדיכאון הפועלות באמצעות
חסימת ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI). זוהי אחת התרופות בעלות
ההשפעה המהירה ביותר, ובדרך כלל ניתן להבחין בשינוי בהרגשה כבר תוך
10 ימים בממוצע (בין שבוע לשבועיים).

תמיד קיים סיכוי שמשהו שעבד בעבר לא יעבוד שוב, אולם במקרה זה
הסיכוי קטן מאוד, שכן אצלך הופיעה חרדה כתגובה להפחתת המינון, ולכן
העלאה מחודשת של המינון - תפתור בעיה זו.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!