שאלה - קשיי שינה עם נטילת רדוקטיל

השאלה:
לפני כחצי שנה התחלתי ליטול רדוקטיל 10 מ"ג. נטילת הכדור נמשכה 3 חודשים, שבמהלכם הישלתי 10 ק"ג והייתי מרוצה. לאחר הפסקת התרופה התחלתי לעלות במשקל בהדרגה ועד עתה הוספתי כ-8 ק"ג. לפני כחודש חזרתי ליטול את הכדור, ובמשך חודש זה ירדתי כ-1 ק


תשובה:


טווח המינון המקובל הוא 10-15 מ"ג ליום, ולכן יש מקום להעלאת המינון. אולם את מדווחת על קשיי שינה, ולכן עדיף שתיוועצי עם הרופא המטפל שלך לפני העלאת המינון. לגבי קשיי השינה - האם בנטילה הממושכת הקודמת היו קשיי שינה? האם הם חלפו עם הזמן? את יכולה ללמוד מניסיונך.

בכל מקרה, עם הפסקת נטילת התרופה אמורה להיות ירידה חדה והיעלמות של תופעות הלוואי אם מקורן אכן בתרופה. אם תופעת לוואי זו אינה נסבלת מבחינתך, יש מקום לשקול הפסקה של התרופה.

לסיכום, עקב תופעת הלוואי ורצונך להעלות את המינון, אני מציעה שתיגשי לרופא שרשם לך את התרופה לצורך התייעצות.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!