שאלה - נטילת גלולות למניעת הריון במצב של קרישיות יתר

השאלה:
יש לי בעיה של קרישיות יתר, פקטור 5 תורשתי. לפני כחודשיים היו לי קרישי דם עקב שכיבה ממושכת, ואני נוטלת כרגע קומדין. רופאת הנשים שלי נתנה לי מרשם לגלולות למניעת הריון מסוג סרזט, מכיוון שיש לי בעיה של קרישיות יתר. רציתי לדעת האם זה בסדר ליטול את הכד




תשובה:


לא מומלץ ליטול כל תרופה המכילה הורמונים אם את סובלת מקרישיות יתר. סרזט היא גלולה המכילה פרוגסטרון בלבד. היא ניתנת לעיתים לנשים הסובלות מקרישיות יתר, אך לפני נטילתה על הרופא להתייחס לקליניקה של החולה (כגון אירועים תרומבוטיים בעבר ומצב בריאותי כללי). אמצעי המניעה המומלצים לנשים עם קרישיות יתר הם אמצעים לא הורמונליים, כגון אמצעי חציצה (קונדום, ספוגית וכדומה).

איני יכולה לחלוק על ההמלצה של הרופאה שרשמה את הסרזט, מכיוון שאין לי מספיק מידע לגבי מצבך הבריאותי ולגבי ההיסטוריה הרפואית שלך. אם את עדיין מתלבטת, את יכולה לפנות לרופא אחר על מנת לקבל חוות דעת נוספת.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל