שאלה - גמילה מכדורי הרגעה ושינה

השאלה:
אני בת 45, נוטלת כדורי ויאפקס XR בגין חרדות ומצב נפשי קשה עקב שינויים בחיים האישיים. אני נוטלת גם כדורי הרגעה ושינה. האם על מנת להיגמל מכדורי שינה מסוג סטילנוקס במינון של כדור וחצי + כדורי הרגעה מסוג ואבן במינון של 5? כמות זו גדולה מאוד, אך היא עז


תשובה:


בהחלט ייתכן כי התופעות שאת מתארת קשורות לגמילה או להתנקות של הגוף מכדורי ההרגעה שנהגת להשתמש בהם משך תקופה ארוכה. תהליך הגמילה בהחלט אינו נעים, זה ממש כמו הגמילה של נרקומנים, אבל, זה ישתלם! אני שמחה לקרוא כי בסך הכל את נמצאת במגמה חיובית בחיים, שאת עוזרת לעצמך להגיע למצב טוב יותר ובריא יותר. זה נהדר.

כדאי לבצע את תהליך הגמילה בצורה מאד מאד הדרגתית ואיטית, על מנת שתצליחי למרות הקושי. אם כעת יש תקופה קשה במיוחד, אפשר לעצור התהליך לזמן מה, ולהמשיך בהפחתת כדורי ההרגעה בעוד כמה שבועות או אפילו בעוד כמה חודשים. לאחר כל שינוי תרופתי, כדאי לתת לגוף זמן מה להגיע לשיווי משקל מחודש. לאחר מכן יהיה קל יותר לחדש את תהליך הגמילה. אז גם תחושי בטוחה יותר מבחינה נפשית. לא צריך למהר, אבל חשוב להיות עקביים ולא להתיאש.

בהצלחה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!