שאלה - חזרה של סימפטומים אחרי הורדת מינון ציפרלקס

השאלה:
זה 6 חודשים שאני נוטל ציפרלקס 20 מ"ג ליום על רקע דיכאון וחרדה כרוניים, שנמשכים כבר שנים רבות. עקב שיפור במצבי, הורה הרופא להוריד את המינון ל-15 מ"ג במשך שבוע, ולאחר מכן ל-10 מ"ג. אני סובל מתופעות גמילה קשות, לרבות הישנות הדיכאון, כאבי




תשובה:


נראה כי הירידה במינון היתה מהירה מידי. בייחוד במקרה כמו שלך, שאתה מתאר כדיכאון וחרדה כרוניים של שנים רבות, לעיתים יש להישאר עם המינון שהביא לשיפור במשך שנה ואף יותר. במצבים כאלה, על כל אדם (בשיתוף עם הרופא/ה המטפל) לעשות את חשבון הנפש ולחשוב מה יותר מפחיד אותו, או מה יותר יפגע באיכות חייו: האם להישאר עם מינון תרופתי גבוה יחסית, או לצמצם את המינון של הטיפול, ולהסתכן בחזרה של הסימפטומים מהם סבל קודם לכן.

אולי יעניין אותך לדעת כי ציפרלקס במינון של 20 מ"ג ליום אינו גבוה במיוחד, ובהחלט ניתן להמשיך עם מינון זה למשך שנה וגם יותר. אני ממליצה לך לחזור למינון של 15 מ"ג ליום ולהישאר עם מינון זה למשך כשבועיים. לאחר מכן תוכל לשקול, בעזרת הפסיכיאטר המטפל, כיצד להמשיך. יתכן שעדיף לחזור למינון של 20 מ"ג ליום, ולא להסתכן בחזרה של הדיכאון ושל החרדה. בעתיד תמיד ניתן לחזור על הניסיון של ירידה במינון.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ