שאלה - חשש מקרינה עודפת עקב כמה בדיקות CT

השאלה:
אני בת 30 וסובלת מבעיות בעמוד השדרה. לפני 3 שנים עברתי צילום CT של האגן, לפני כחצי שנה עברתי CT ראש, ומיפוי עצמות. כעת הרופא הפנה אותי ל-CT נוסף של עמוד השדרה המותני והצווארי. אני קצת חוששת מכמות הקרינה שאני נחשפת אליה. האם 2 צילומי CT בתוך חצי שנה ז


תשובה:


בדיקת CT אכן כרוכה בקרינה. לאישה בגיל הפוריות (כמוך) לא מומלץ להרבות לעבור בדיקות כאלה, במיוחד לא באזור האגן. אולם ה-CT האחרון שעברת היה CT של הראש, בו אזור האגן לא מקבל קרינה. מעבר לכך, ה-CT האחרון של אזור האגן היה לפני 3 שנים.

יש לשקול את הסיכון מול התועלת. באופן כללי, הסיכון משתי בדיקות כאלו אינו גדול.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!