שאלה - הנקה בנוכחות רמה גבוהה של פרולקטין

השאלה:
אני בהריון בשבוע ה-26. לקח לי זמן להיכנס להריון עקב רמת פרולקטין גבוהה. כיום אני לא נוטלת כדורים לאיזון. האם לאחר הלידה תהיה לי בעיה להיניק עקב רמת הפרולקטין הגבוהה? אולי צריך לטפל בבעיה לפני הלידה?


תשובה:


כעת את כבר בהריון, ולכן שאלתך אם לטפל לפני הלידה אינה רלוונטית. רמת הפרולקטין עולה במהלך ההריון. יש עלייה של פי 20-10 ביחס לרמה הרגילה, ועלייה זו ברמת הפרולקטין מכינה את בלוטות החלב בשד להנקה לאחר לידה. לא ציינת את רמת ההורמון כעת, וכן לא ניתן לנחש מה יהיו הערכים לאחר לידה.

אמליץ לך להישאר במעקב, ואם הרמה אינה תקינה, התייעצי עם הגינקולוג המטפל או עם אנדוקרינולוג.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!