שאלה - האם מחלת אבעבועות רוח שהופיעה שנתיים אחרי חיסון מדבקת?

השאלה:
בננו, בן שלוש וחצי, חוסן נגד אבעבועות רוח לפני כשנתיים. לפני יומיים גילינו כמה פצעים על גופו שנראים כאבעבועות רוח, ומאז הם מתרבים. קראתי באתרכם את תשובתו של ד"ר איציק לוי שנשאל אם ילדה שחוסנה נגד אבעבועות רוח וחלתה יכולה להדביק. היות שבננו חלה ש


תשובה:


החיסון נגד אבעבועות רוח יעיל ב-80% עד 90% מהילדים. 10%-20% מהילדים שחוסנו עלולים להידבק בהמשך במחלה, אך בדרך כלל היא באה אצלם לידי ביטוי בצורה קלה ביותר.

במקרה של מחלה מייד לאחר חיסון, הגורם למחלה הוא הנגיף המוחלש של החיסון, והוא גם יכול לעבור לאנשים אחרים, ועלול לגרום להם מחלה קלה, כאילו קיבלו הם חיסון.

הדבקה שנתיים לאחר החיסון היא הדבקה חיצונית מנגיף האבעבועות הרגיל, ולכן הילד יכול להעביר את הנגיף הרגיל שנמצא בגופו כעת. אדם שלא חוסן עלול להידבק ולחלות במחלה במלוא חומרתה, לכן רצוי לפנות לרופא ולאשר את האבחנה. אם אלה אכן אבעבועות רוח, רצוי לא לשלוח את הילד לגן.

איחולי בריאות

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!