שאלה - נטילת וליום לפני בדיקת MRI בהריון

השאלה:
אני אמורה לעבור בדיקת MRI עוברי, וקיבלתי הנחיה לקחת 10 מ"ג וליום. הבנתי שיש בעיה לקחת וליום בהריון. האם מותר לקחת את התרופה בשלב של ההריון בו אני נמצאת, בשבוע ה-34? האם זה יכול להזיק לעובר?


תשובה:


אמנם לא נקבעה בטיחות השימוש בהריון לגבי וליום (ממשפחת הבנזודיאזיפנים), אך כמו לגבי כל התרופות בהריון, חשוב לשקול את היתרונות מול החסרונות. במקרה של הבדיקה שאת אמורה לעבור, כדאי ואפשרי לקחת וליום. שיהיה בהצלחה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!