שאלה - טשטוש ראיה בעת נטילת למיקטל

השאלה:
לאחרונה (על רקע אפילפטי) התחלתי להשתמש בלמיקטל. בעקבות נטילת התרופה התחלתי לסבול מטשטוש ראייה. האם הטשטוש אמור לחלוף עם הפסקת השימוש בתרופה, או שמא עלול חלילה להיגרם נזק בלתי הפיך?


תשובה:


ללמיקטל, או למוטריג'ין, הניתנת כתרופה נוגדת פרכוסים, ישנן כמה תופעות לוואי הראייתיות. טשטוש ראיה מופיע בעד 25% מהמטופלים. הוא תלוי במינון, ומתרחש ב-11% מהמטופלים במינון של 300 מ"ג וב-25% מהמטופלים במינון של 500 מ"ג. כפל ראיה מופיע בעד 49% (!) מהחולים. גם תופעה זו היא תלויית מינון, ושיעור הופעתה נע בין 24% במינון של 300 מ"ג ועד ל-49% במינון של 500 מ"ג.

ככל הנראה, תופעות אלו עוברות בהפסקת השימוש. יש לעקוב אחר רמות התרופה בדם, ואני ממליצה לך להיוועץ בנוירולוג המטפל.

בברכה,

ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!