שאלה - נטילת לנטון וזילרג'י בהריון

השאלה:
אני בת 29, נוטלת שני כדורי לנטון (30 מ"ג) וחצי כדור זילרג'י (5 מ"ג) ביום. האם אני יכולה ליטול חומצה פולית? האם תרופות אלו מזיקות בעת הריון?




תשובה:


במחקרים שנעשו בבעלי חיים לא נצפו מומים בעובר גם במינון מאוד גבוה של לנטון (Lansoprazole). עם זאת, לא נערכו מספיק ניסויים בבני אדם, ומשום כך אין מידע חד-משמעי, ולכן יש להשתמש בתרופה בעת הריון רק אם היא הכרחית.

זילרג'י (צטיריזין) היא תרופה אנטיהיסטמינית. במחקרים שנעשו בבעלי חיים לא נצפה נזק לעובר, אבל לא נעשו מחקרים בבני אדם, ולכן אין מידע. ההנחה היא שניתן להשתמש בהריון אם התרופה הכרחית.

אין בעיה עם נטילת חומצה פולית.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ