שאלה - כולסטרול גבוה וגלולות למניעת הריון

השאלה:
אני בת 19 וחצי. לקחתי גלולת למניעת הריון מסוג פמינט במשך 8 חודשים, ועכשיו, במשך 4 חודשים, אני לוקחת יסמין. עשיתי בדיקות דם, והכולסטרול שלי הוא 260, ויש לי כאבי ראש ועייפות. האם אני צריכה להפסיק מייד את השימשו בגלולות?


תשובה:


גלולות למניעת הריון עשויות להשפיע על פרופיל השומנים בכלל, וגם על רמת הכולסטרול. חשוב לדעת מהם ערכי ה- LDL וערכי ה- HDL על מנת להעריך את המצב. עם זאת, בינתיים אין סיבה להילחץ ולהפסיק את הנטילה באופן מיידי. אני ממליצה קודם כל להקפיד על אורח חיים בריא, הכולל תזונה מאוזנת ופעילות גופנית, ולחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות.

מידע נוסף תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_122707_5.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!