שאלה - קשיים בתפקוד מיני אצל מטופל בריספרדל ורסיטל

השאלה:
אני מטופל כבר שנתיים עם כדורים בשם רסיטל וכדור בשם ריספרדל. יש כמה בעיות שמאוד מטרידות אותי. קודם כל, הכדורים לא עוזרים הרבה, צריך משהו יותר חזק. בן דוד שלי מקבל כדור בשם ציפרלקס והוא אומר שזה מדהים. האם אני יכול לקבל אותו גם? דבר שני, לא צומח ל


תשובה:


אסציטאלופראם (ציפרלקס) היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח. בהשוואה לציטאלופראם (רסיטל), אסציטאלופראם פועלת במינון נמוך יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. בהשוואה לתרופה ונלאפאקסין (אפקסור), אסציטאלופראם נמצאה יעילה באותה המידה, אבל נסבלה טוב יותר על ידי המטופלים.

ריספרדל (ריספרידון) היא תרופה לטיפול בחולי סכיזופרניה, השייכת לקבוצת תרופות המכונות נוגדי פסיכוזה אטיפיים, המשמשים בעיקר לטיפול בסכיזופרניה ופסיכוזות אחרות. ריספרידון מפחיתה את תדירות ועוצמת ההזיות וההפרעות בחשיבה ומשפרת את התפקוד. ריספרידון גורמת פחות הפרעות בתנועה ופחות השמנה מאשר תרופות אחרות המשמשות לטיפול בחולי סכיזופרניה.

לא ציינת את המינונים של הכדורים אותם אתה נוטל. יכול להיות שמספיק לשנות את המינונים כדי לקבל את התוצאות הרצויות, ולא צריך להחליף כדור. בנוסף, ידוע כי הכדורים האלה משפיעים על התפקוד המיני. בשל הסיבות הללו, אני מציעה שתפנה לרופא המטפל שלך לייעוץ.

לגבי העיכוב בצמיחת זקן, לא ידוע לי על תופעת לוואי של הכדורים מסוג זה. האם צמחו שערות בבית השחי? במפשעה? ייתכן שהעיכוב הוא משהו גנטי או שישנה בעיה הורמונלית שבשביל לגלותה תצטרך לעבור בדיקת דם.

בכל מקרה, אני מציעה שתפנה לרופא המטפל לבדיקה ולבירור.

בהצלחה.

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!