//

שאלה - אבי הוא חולה סוכרת. לאחרונה סבל מכאבי גרון וקיבל רוקסו 125 מ"ג פעמייים

השאלה:
אבי הוא חולה סוכרת. לאחרונה סבל מכאבי גרון וקיבל רוקסו 125 מ"ג פעמייים ביום. בשל האנטיביוטיקה הזו הפסיק לקחת את הכדור שמדלל לו את הדם. עברו חמישה ימים ועדיין הוא מתלונן על כאבים בגרון. הוא מרגיש כאילו יש לו פצע. האם הטיפול שהוא מקבל נכון? איך אוכל


תשובה:

רוקסו (Roxithromycin) אינו הטיפול המקובל בכאבי גרון.

אם כאבי הגרון נמשכים לאחר חמישה ימים של טיפול - נראה כי
האנטיביוטיקה אינה מתאימה, או שמדובר בזיהום שאינו חיידקי, או
שהאנטיביוטיקה אינה מגיעה ליעדה.

מומלץ לבצע משטח גרון, כדי לבדוק האם באמת מדובר בחיידק, איזה
חיידק ולאיזה סוג אנטיביוטיקה הוא רגיש.

כמו כן, אם אביך מרגיש שיש לו פצע בגרון, כדאי שילך להיבדק ע"י
רופא א.א.ג, שיוכל לבדוק אם אכן מדובר בפצע כזה.
כדי להקל על הכאבים בגרון הוא יכול לקחת כל משכך כאבים שאינו רגיש
לו.

לא ברור מדוע הפסיק אביך לקחת את הכדור שמדלל לו את הדם, שכן אין
כל קשר בין כדור זה לבין הטיפול האנטיביוטי, ודילול הדם חשוב
לבריאותו.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!