שאלה - שימוש בסטרואידים לאף בחולה גלאוקומה

השאלה:
האם חולה גלאוקומה יכול להשתמש בספריי סטרואידים לאף?


תשובה:


סטרואידים כטיפות או בצורת ספריי עלולים לגרום לעליה בלחץ התוך-עיני, וזה כמובן לא מומלץ כלל וכלל לחולי גלאוקומה. עם זאת, חשוב לזכור שאם ישנה אינדיקציה ברורה וקריטית לשימוש בסטרואידים אצל חולי גלאוקומה, ניתן לעשות זאת לאחר בדיקה מקיפה של רופא עיניים ותוך מעקב צמוד.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!