שאלה - מה קורה כשמפסיקים גלולות סרזט

השאלה:
אני לוקחת גלולות למניעת הריון לנשים מיניקות ( סרזט) כשבוע. גלולות אלו עושות לי דימומים, ולכן ברצוני להפסיק ליטול אותן. מה יקרה אם אפסיק עכשיו ליטול את הגלולות? האם יהיה דימום בגלל הפסקת הגלולות? או שייפסקו הדימומים לגמרי?


תשובה:


גלולות סרזט הן הגלולות המומלצות לתקופת ההנקה, שכן הן מכילות רק פרוגסטרון. עם זאת, ידוע שייתכנו דימומים בזמן השימוש הגלולות, אך הדבר אמור להסתדר לאחר זמן מה.

אם אינך מעוניינת להמשיך ליטול את הגלולות, את יכולה להפסיק, אך דעי שבעקבות ההפסקה יתכנו דימומים קלים, שייפסקו בהדרגה, או שיהיה איחור מסויים בקבלת המחזור. מידע נוסף על סרזט תוכלי למצוא פה:

http://www.infomed.co.il/questions/q_101607_7.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!