שאלה - הסיכונים בנטילת תכשיר אסטרוגני להגדלת השדיים

השאלה:
אני בת 25. מהי רמת אסטרוגן תקינה? קניתי בחו"ל כדורים טבעיים לחלוטין להגדלת החזה, ולפני שאני מתחילה לקחת אותם, הבנתי שהם מגבירים את רמת האסטרוגן. אני לא יודעת מה ההשלכות של זה, וזה קצת מדאיג. אני דואגת בעיקר מהשמנה, שיעור יתר, אי-יכולת להיכנס לה




תשובה:


אני לא מכירה את התכשיר. נכנסתי לאתרים המפרסמים אותו, ברור שכולם כותבים שמדובר בתכשיר טבעי ללא כל סכנות. רמת האסטרוגן התקינה משתנה במהלך המחזור החודשי. בנשים בגילך, האסטרוגן העיקרי שמיוצר בגוף הוא אסטרדיול. אין טעם לתת ערכים ספציפיים היות שערכי הייחוס משתנים לעיתים קרובות בין המעבדות השונות. בכל מקרה, על מנת לדעת את הרמה התקינה, את צריכה לעשות בדיקות בקופת חולים, ושם יהיה יינתן לך הערך התקין.

שיעור יתר היא תופעה הקשורה בעלייה באנדרוגנים (הורמוני המין הזכרי, טסטוסטרון) ולא של אסטרוגן. אסטרוגנים משפיעים על סרטן שד בנשים עם רצפטורים לאסטרוגן. לא כל סרטני השד רגישים לאסטרוגן. בנוסף, אסטרוגנים מעלים את הסיכון להיווצרות קרישי דם על ידי כך מעלים את הנטייה לקרישיות באופן כללי, ומעלים הסיכון לסרטן הרחם בנשים לאחר גיל הבלות.

את חוששת בצדק, משום שזוהי תוספת לגוף שאת לא בהכרח יודעת מה תהיה השפעתה. בנוסף, גם אם תתרחש הגדלה של השד, השפעה זו לא תימשך גם בתום נטילת הכדורים.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ