שאלה - אני בת 27, ולאחרונה אובחנה אצלי מחלת השימוטו. מסתבר שכבר סבלתי מזה שנים ללא ידיעתי. רמת ה- TSH שלי היתה 14 ואילו רמת ה- T3 וכן רמת ה- T4 תקינות. התחלתי לקבל אלטרוקסין במינון של 50/25 מ"ג לס

השאלה:
אני בת 27, ולאחרונה אובחנה אצלי מחלת השימוטו. מסתבר שכבר סבלתי מזה שנים ללא ידיעתי. רמת ה- TSH שלי היתה 14 ואילו רמת ה- T3 וכן רמת ה- T4 תקינות. התחלתי לקבל אלטרוקסין במינון של 50/25 מ"ג לסירוגין, ורמת ה- TSH ירדה ל-3. הבעיה שהלב שלי התחיל


תשובה:


ראשית, הייתי ממליצה לך לעשות בדיקת אקג, על מנת לוודא שזהו לא פרפור עליות אמיתי, אלא רק קצב תקין אך מהיר.

התופעה אותה את מתארת דווקא אופיינית למצב של פעילות יתר של בלוטת התריס, ואז הטיפול הניתן הוא תרופות ממשפחת חוסמי הבטא, עד שההשפעה של דיכוי בלוטת התריס מתחילה לבוא לידי ביטוי.

המצב בו רמת ה- TSH גבוה ואילו רמות ההורמונים T3 ו- T4 תקינות נקרא היפותירואידיזם תת-קליני, וההנחיות לטיפול בו אינן חד-משמעיות. לכן, אם הטיפול התרופתי גורם לך תסמינים כה קיצוניים, יש לשקול עם מומחה בתחום את נחיצות הטיפול בשלב כזה. השיקול משתנה אם נמצאים נוגדנים לבלוטת התריס. לחלופין, ניתן להנמיך את המינון או להיוועץ לגבי טיפול דומה לטיפול הניתן בפעילות יתר של בלוטת התריס עבור תסמינים דומים.

בהצלחה,

ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!