שאלה - השוואה בין צריכת אומגה 3 ממקורות שונים

השאלה:
האם הוכח מדעית כי אומגה 3 הנלקח באמצעות גלולות נספג בגוף באותה מידה כמו אומגה 3 שמקורו באכילת דגים ומוצרים הכוללים אותו? והאם סרדינים וטונה שנאכלים כשימורים ולא כ"דג חי" כוללים אומגה 3 ושאר ויטמינים ומינרלים באותה רמה כמו בדג חי?




תשובה:


מחקר שהתפרסם ב Clinical Nutrition ב-2007 בדק את השאלה אם חומצות שומן אומגה 3 מדגים נספגות באותה מידה כמו חומצות שומן אומגה 3 מתוספים. במחקר נבדקו נשים לפני גיל המעבר במשך 16 שבועות. הנשים חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה 2 מנות שמן דגים בשבוע וקבוצה שניה קיבלה 2 כמוסות ביום. תוצאות המחקר הראו כי רמת חומצות השומן מסוג אומגה 3 היו זהות בשתי הקבוצות, כלומר, כאשר מדובר בצריכת כמות זהה של אומגה 3, אין הבדל בין צריכת שמן דגים לצריכת כמוסות.

http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/86/6/1621




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים איכילוב. קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מומחה בפריון ומורפולוגיה של תאי הזרע. קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ