שאלה - דימומים בעת נטילת גלולות למניעת הריון

השאלה:
אני אמא ל-2. לאחר הלידה השניה (לפני 2.5 שנים) לקחתי גלולות מרסילון בלי הפסקה, ולפני 3 חודשים התחילו אצלי דימומים באמצע חפיסת הגלולות. עשיתי הפסקה מגלולות למניעת הריון למשך 3 חודשים, ועכשיו התחלתי לקחת שוב, לאחר בדיקה גינקולוגית בה הכל נמצא תקין. שוב


תשובה:


דימומים באמצע חבילת גלולות נפוצים, ואינם מעידים על בעיה גופנית. עם זאת, לא אמורים להיות דימומים כאשר לוקחים גלולות. הפתרון הוא לעבור לגלולות למניעת הריון עם מינון הורמונלי קצת יותר גבוה. גשי שוב לרופאה שלך על מנת להתייעץ לגבי האופציה של החלפת הגלולות.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!