שאלה - אני סובל מנחירות חזקות שמרעידות את אמות הסיפים. רופא המשפחה אמר לי שאני

השאלה:
אני סובל מנחירות חזקות שמרעידות את אמות הסיפים. רופא המשפחה אמר לי שאני צריך לרדת במשקל כדי שהנחירות ייחלשו. אני שוקל 85 ק"ג כאשר גובהי הוא 167 ס"מ. רציתי לקבל חוות דעת (רק לא מפחידה) ומה לעשות כדי לרדת במשקל, או אם יש כדורים שיכולים לעזור לי. א


תשובה:

הנטייה לנחור נחירות רועמות מציינת לעיתים בעיה קשה יותר של הפסקת
נשימה בזמן השינה, עקב צניחת רקמות החיך וחסימת דרכי האוויר. תסמונת
זו הינה בעלת סיבוכים רבים של התעוררויות רבות בלילה וישנוניות
ביום, עליית לחץ הדם והגברת הסיכון לאי ספיקת לב. הדרך למנוע אותם
סיבוכים היא ירידה במשקל, לכן חשוב מאוד שתשמור על משקל גוף נכון,
כעצת רופאך.

לעומת זאת, הפקסט אותו נטלת, כמו תרופות נוספות בקבוצת התרופות
נוגדות הדיכאון ממשפחת SSRI, המעכבות ניצול חוזר של סרוטונין, אכן
עשויה לגרום לתופעת לוואי של עליה במשקל לעיתים די קרובות, וכנראה
שהיא גורמת לכך בשכיחות גבוהה יותר מהתרופות האחרות בקבוצה (לדוגמה,
פרוזק).

אנו ממליצים לך לחזור לרופא שלך על מנת לבצע בירור לעליה במשקל,
ובמידה ואכן התרופה היא שגרמה לכך, להחליט על הפסקת התרופה או מעבר
לתרופה מקבוצה אחרת, לדוגמה, אפקסור (Venlafaxine)




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!