שאלה - תעוקת חזה אחרי צנתור

השאלה:
לאחר אקו במאמץ ומיפוי, שהיו לא תקינים, צונתרתי ונטיתי לחוש תעוקת חזה גם לאחר הצנתור, שהיה תקין. אובחנתי בתסמונת ריינו, ANA שלילי, ואני מטופל במרחיבי כלי דם. בשקיעת דם התוצאה היא 4. לפעמים אני עדיין חש תעוקת חזה, ללא הבדל בין חום לקור. האם הדבר נורמלי


תשובה:


לא ציינת בשאלתך כמה זמן עבר מאז הצנתור, וכן אם הוכנס סטנט. בנוסף, לא ציינת אם הכאבים הם במנוחה או במאמץ. יכולים להיות מספר גורמים שעדיין יגרמו לתעוקת חזה לאחר צנתור, ואחד מהם הוא היצרות חוזרת שמתרחשת בדרך כלל בין חודש לשישה חודשים לאחר הצנתור.

היצרות חוזרת הוא תהליך הנגרם משגשוג תאים בדופן העורק הנודדים לכיוון חלל העורק וגורמים לחסימה מחודשת. התהליך הוא בעצם תהליך "ריפוי" של ה"פצע" הנגרם על ידי השתלת סטנט. תהליך "ריפוי" זה, כמובן, אינו רצוי בתוך עורקים כליליים שכל קוטרם נע בין 2 ל-4.5 מ"מ.

תהליך של היצרות חוזרת מופיע בדרך כלל כחודש עד ששה חודשים לאחר השתלת התומך. היצרות חוזרת של למעלה מ-50% מחלל העורק מופיעה בממוצע ב-20% מהחולים.
הטיפול שאתה לוקח, מרחיבי כלי דם, מתאים הן לבעיות שלך בלב והן לתסמונת ריינו. תוצאת שקיעת הדם תקינה.

אמליץ על התייעצות קרדיולוג ומעקב.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!