שאלה - חומצה פולית לפני הריון

השאלה:
אני לוקחת במשך כ-3 חודשים חומצה פולית לפי המלצת הרופא. עדיין לא נכנסתי להריון. האם עלי להמשיך לקחת את הכדורים? מהו משך הזמן המקסימלי שעלי לקחת אותם? בעקבות בדיקות דם שגרתיות שעשיתי, גילו אצלי בזמן האחרון רמת קלציום גבוהה וחוסר בוויטמין D. האם יש קש


תשובה:


את כדורי החומצה הפולית יש לקחת עד שאת נכנסת להריון, ולא משנה כמה זמן התהליך לוקח לך. כשתיכנסי להריון, יחליפו לך את הכדורים לכדורי ברזל משולבים עם חומצה פולית.

חומצה פולית אינה גורמת לעליה ברמת הסידן (קלציום) ולמחסור בוויטמין D.

מכיוון שלא ציינת את הערכים המדוייקים, לא אוכל להרחיב עוד על חלק זה של שאלתך.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!