שאלה - הידבקות בווירוס הפפילומה

השאלה:
לאחר ניתוח קוניזציה, בעקבות אבחנה של CIN 3, האם שימוש בקונדום על ידי בן זוג חדש שאינו נושא את וירוס הפפילומה, יגן עליו מהידבקות בפפילומה?




תשובה:


קונדום אינו מספק הגנה מושלמת נגד וירוס הפפילומה. חשוב מאוד מיקום היבלת. אבל לאחר קוניזציה בה מוסרים הנגעים, הסיכוי להידבקות נמוך.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל