שאלה - עברתי לפני כשנה וחצי ניתוח כריתת אונה בריאה עקב גידול ממאיר מסוג תאים לא קטנים. בבדיקת PET שבוצעה לפני הניתוח ובביופסיה שנלקחה במהלך הניתוח לא היתה עדות לפיזור גרורתי. כיום אני נמצאת במעקב אשר כולל ב

השאלה:
עברתי לפני כשנה וחצי ניתוח כריתת אונה בריאה עקב גידול ממאיר מסוג תאים לא קטנים. בבדיקת PET שבוצעה לפני הניתוח ובביופסיה שנלקחה במהלך הניתוח לא היתה עדות לפיזור גרורתי. כיום אני נמצאת במעקב אשר כולל בדיקות דם, צילום רנטגן ובדיקות CT של הריאות. האם


תשובה:


הסיכון לאחר הוצאת גידול מסוג Non Small Cell Lung Cancer הוא להתפתחות גידול נוסף בריאה. אפשרות נוספת היא גרורות בכבד ובאיברים נוספים כגון בשד, אך ציינת כי לא היתה עדות לפיזור גרורתי, ולכן נראה כי תפסו את הגידול בשלב מוקדם.

בדיקת PET מטרתה לגלות תאים סרטניים על ידי צביעתם בחומר פלורסנטי. ביכולתה לזהות מוקדים של תאים סרטניים בכל חלקי הגוף, ובעיקר בעצמות. איני יכולה לומר בוודאות עד כמה היא מזהה את הגרורות הקטנות ביותר (בדרך כלל מזהה תהליכים הגדולים מ-10 מ"מ) אך ביכולתה לזהות תהליכים גרורתיים בשלבים מוקדמים ביותר, ויעילותה גבוהה.

איני יכולה להמליץ לך על ביצוע בדיקת PET חוזרת. על כך אמליץ לך להתייעץ עם האונקולוג המטפל שלך.

רפואה שלמה!

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!