שאלה - אני בת 31, אני חולה במניה דפרסיה, ומטופלת אצל פסיכיאטר ב 7 השנים האחרונ

השאלה:
אני בת 31, אני חולה במניה דפרסיה, ומטופלת אצל פסיכיאטר ב 7 השנים האחרונות. לאחרונה (לדעתי בשנה -שנה וחצי האחרונות) הפסיכיאטר שלי נתן לי תרופה - ריספרדל בנוסף לליתיום אותו אני נוטלת דרך קבע. הריספרדל החליף את הקלונקס אותו לקחתי קודם לכן. בחודש- חו




תשובה:
נראה שאבחנת נכון ככל הנראה, ושמדובר בתופעת לוואי של ריספרדל.

התרופה עשויה לגרום לרמה גבוהה של ההורמון פרולקטין בדם, אשר
תסמיניה הם גודש ודליפת חלב מן השד, הפרעות במחזור וירידה בפוריות.
במקרה כזה יש לשקול הפסקת התרופה והחלפתה באחרת, בהתייעצות עם
הפסיכיאטר. מומלץ למדוד רמות פרולקטין בדם ולפעול בהתאם.

לגבי MRI אם הפסקת התרופה תמתן את רמות הפרולקטין
הרי שאין צורך בבדיקה קרוב לודאי.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ