שאלה - רמות גבוהות של פרולקטין לפני כניסה להריון

השאלה:
ילדתי לפני שנתיים וחצי והינקתי במשך 4 חודשים. כיום, כשנתיים אחרי סיום ההנקה, עדיין יוצאות טיפות חלב מהשד בלחיצה. הרופא נתן לי בדיקת דם של רמת הפרולקטין והתוצאה היתה 224.5. אני מתכננת הריון שני. האם התוצאה הגבוהה תוכל לעכב את הכניסה להריון? מה הטיפ


תשובה:


אינני יודעת באילו יחידות התקבלו התוצאות הללו, אך אם מדובר ביחידות של mIU/L - אזי התוצאות שהתקבלו הן בהחלט בתחום הנורמה. אם היחידות הן ב-ng/ml אזי בהחלט מדובר ברמות גבוהות המצריכות טיפול ואיזון.

רמות גבוהות של פרולקטין פוגעות בסיכויי הכניסה להריון, ועל כן יש לאזן אותן על ידי תרופות מתאימות, שחלקן מותרות לשימוש גם בשלבים בהם מנסים להיכנס להריון. יש גם מקום לערוך בירור לגבי הסיבה לרמת הפרולקטין הגבוהה. חשוב לפנות שוב לרופא שהפנה אותך לבדיקות הללו, לצורך המשך ייעוץ, בירור וטיפול.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!