שאלה - נטילת רדוקטיל בהריון

השאלה:
נכנסתי להריון ולא הייתי מודעת לכך. אני בהריון כבר חודש ושבועיים. רציתי לדעת מה קרה אם לקחתי רדוקטיל בזמן ההריון לפני שידעתי שנכנסתי להריון. לקחתי רדוקטיל במשך שבועיים, ולאחר שראיתי שאיני מקבלת וסת הפסקתי. מה יכול לגרום הרדוקטיל לעובר?


תשובה:


רדוקטיל נחשבת תרופה מקטגוריה C. זה אומר שאין מספיק מידע לגבי ההשפעה שלה בהריון, מפני שלא נעשו מספיק מחקרים בנושא, ולא נעשו כלל מחקרים בבני אדם.

טוב עשית שהפסקת את התרופה, ואני מאמינה שהשימוש בשבועיים הראשונים לא ישפיע על העובר. אך מובן שעלייך לבצע בדיקות מסודרות של העובר, ולציין את לקיחת התרופה בפני הרופא המטפל.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!