שאלה - הזמן הנכון לביצוע אולטרסאונד בהריון

השאלה:
אני בהריון, בשבוע החמישי + 5 ימים, ועכשיו חזרתי מאולטרסאונד וגינלי בו נצפה שק הריון בלבד, ללא דופק או אפילו נקודה קטנה שמראה כי קיים עובר. בעבר היתה לי גרידה לאחר שלא נצפה דופק בשבוע מתקדם יותר. האם עלי לדאוג שלא רואים כלום בתוך שק ההריון?


תשובה:


ביצעת את האולטרסאונד בשלב מאוד מוקדם של ההריון, ולכן לא ניתן לראות דופק. דופק של עובר רואים בדרך כלל בשבוע ה-7. גשי לביצוע אולטרסאונד נוסף בעוד כשבועיים. עד אז אין לך מה לדאוג.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!