שאלה - חששות לגבי המשך טיפול בהורמון גדילה

השאלה:
בני מקבל נורדיטרופין בשל חוסר בהורמון גדילה שהתגלה, והוא מקבל תרופה זו במשך קרוב לחמש שנים. הוא נולד פג בשבוע ה-32 של ההריון. אם תרופה זו מגדילה את הסיכוי לחלות בסוכרת, מה עלי לעשות? האם להמשיך את מתן התרופה או להפסיקו? גובהי 1.50 מ' וגובה אביו 1.70.




תשובה:


טיפול בהורמון גדילה אמנם כרוך בסיכונים, אך הם נדירים, והיתרונות של הטיפול עולים על החסרונות. כשמדברים על הסיכונים, מדובר במחלות שמופיעות בעיקר אצל מבוגרים. הטיפול התרופתי מעלה את הסיכויים אצל אנשים שיש להם כבר נטייה להתפתחות מחלות אלה.

אני ממליצה להמשיך את הטיפול, וכמובן להמשיך במעקב אנדוקרינולוגי ובמעקב אחר תוצאות בדיקות הדם.

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל